Rustig aan naar huis…

Door , 8 september 2023

Waar eerder de ‘we zijn op vakantie’ en ‘rustig aan naar huis’ de dag eerder nog werden aangehaald kwam na het ontbijt een ‘ik heb eens zitten kijken’ voorbij met als klinkend resultaat: het is te doen! Want hé, we zijn dan om vijf uur thuis, even een paar stopjes buiten beschouwing laten.

Dus ach ja, waarom niet? We gaan er voor en kunnen altijd nog eerder afstappen niet? We zijn immers op vakantie als ik mij wel herinner.

Voor de zekerheid rekenen we in de lobby van het hotel de opgedane schade door en maken zo de gehele rekening op. Het valt best mee, jammer dat die brandstof zo duur is?

Tom Tom wordt met een snelle route geladen, de bepakking gaat er weer op en de meters mogen via snelle wegen gemaakt worden. In Frankrijk op diverse stekken tweebaans naar de 110, op andere wegen nooit boven de 120! Tenminste, dat is wat de teller van de voorganger aangeeft, de digitale raadgever ernaast zit er vaker naast naar het blijkt.

En zo kachelen we zoetjes uit Pontarlier naar Etalans, draaien naar Baurne-les-Dames, steken bij Lure naar Saint-Sauveux en Saint-Nabord, kronkelen langs Epinal naar Nancy en via Metz is het goedkoop tanken in Luxemburg. Neufchâteau, Namen en Brussel worden voorbij gereden en bij Antwerpen wordt even extra scherp op de toestroom borden gelet. Soms onthouden we wel iets!

Als we bij Meer de grens oversteken is het nog maar een klein stukje tot afslag Nieuwendijk / Almkerk. Daar kunnen we nog eenmaal de benen strekken na een dikke 700 kilometer op de dagteller en kleine 3000 op het geheel, de handen schudden en de laatste meters naar huis maken! Maar niet zonder ook eerst even een balletje op te gooien voor een mijmermoment: wanneer doen we de foto’s?

Een Datumprikkertje volgt daags er na. Met als uitkomst: morgen! Dat is altijd goed, we zitten nu toch nog in de bierflow. Lekker terugkijken op een geslaagde vakantie. Morgen live. Later via de digitale beelden. Vive la France! En Vive de lokale Chinois?! Mais Oui!

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy