Côlere wat een berg!

Door , 1 september 2023

Zo hoog op een uitgestorven berg zitten heeft als voordeel dat er rust heerst. En de temperaturen in de nacht dik teruglopen, zeker met de ramen open. Daar frist de mens weer van op, het karige maar voedzame ontbijt wat volgt ook.

We hebben vandaag een aantal bergjes op de route zitten die van enig elan zijn. Al is het nog even sturen naar de start: de vooruitzichten zijn mooi! Uit Roubion draaien we de M30 weer tegengesteld naar de M2205 richting Isola en draaien de D64 op verder omhoog om de Cime de la Bonnete te ronden: wat een megabult! Het laatste stukje naar de top wordt hard gewerkt om een bult stof weg te krijgen, dus het is rustig aan. Maar het uitzicht is weer de moeite waard! Wat! Een! Bult!

Via de D900 komen we via de Col du in Vars en worden ondertussen weer op erge mooie wegen en Col getrakteerd. Daar doen we een broodje en koffie en kunnen vol energie verder. Iets verder grijpt de Tomtom in en zet ons op de N84 in plaats van de D902. Beide lopen naar Briançon, de N84 is alleen minder spectaculair. De lunchtijd lopen we wel weer in, dus win-win volgen Tommy?

Na Briançon volgt de D1091langs de Alpe d’Huez waarna de D44 en D526 gevolgd worden en we Col de Glandon en de Col de la Croix de Fer rijden. We pakken een stukje D80 en gaan de D110 op, op aangeven van Tomtom, en landen uiteindelijk in Saint-Jean-De-Maurienne met een dikke 300 kilometer horizontale en 14 kilometers verticaal! Een hotel is via via gevonden en daar mogen we de beentjes strekken

Al met al een mega-dag met een paar hele mooie Cols. Het weer is uitmuntend en het grootste deel van het asfalt ook. Dat mag met een koud biertje beklonken worden, en na inzien van de kaart schuiven we ook in het hotel aan tafel. Prima geregeld!

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy