En route!

Door , 30 augustus 2023

In het hotel is het een gezellige drukte, dit lijkt een echt forenzen en conferentie-stek te zijn. Met de daarbij horende voordelen van een uitgebreid assortiment bij het ontbijt, waar we gretig gebruik van maken. Zonder haast, we hebben wat tijd te doden tot een uur of elf: dan kunnen bij de hydraulica-man weer aansluiting vinden!

Met nog een bakje koffie in het hotel staan we rond elf uur het één en ander te demonteren. De slangetjes en koppelingen worden meegenomen, en niet veel later staan twee mooi blinkende metaal-flexibele slangen te shinen op de oude fiets! Net op de maat, met enig inspanning, maar tot zo ver prima! Dan wordt het een knoeiboeltje om beide kanten te ontluchten. Het busje DOT4 van de BMW dealer komt puik van pas, alsook een strookje karton uit de container bij de buren.

Er gaan een aantal doekjes doorheen, maar gaandeweg hebben we succes: er staat weer druk op het systeem! Zonder lekkage: mooi!

Enig oppoetsen en een kleine rekening verder kunnen we weer op pad! En route! Woop woop, gas er oop! En zo worden we via via via Lyon uitgejaagd en D306 en D1006 voeren ons richting Bourgoin-Jallieu. De D1085 en D119 brengen ons naar Grenoble. Daar is het weer ouderwets druk, maar zodra we de stad door zijn begint het betere feest. De D5 naar Vizille laat de ‘Route Napoleon‘ al op de borden zien. En zo glooien en slingeren de wegen verder langs mooie bergketens, tot we even halt houden in La Mure. Daar wordt het plan gemaakt nog een stuk door te rijden richting Gap.

We hebben een Hôtel Logis op het oog in Saint-Bonnet-en-Champsaur. En we krijgen op de 50 kilometers die kant op heerlijke bochten op de N85. Er is plek in het hotel, eten kunnen we in het dorp zelf. Een biertje daarentegen hebben ze wel: lekker koud en verdient glijdt deze de kelen in. Met een 2000 man bezetting zitten er diverse eetschuren, waar we aanschuiven bij een auberge. Om daar een soort aan-de-kust, maar zeker uit de kunst, moment te hebben met een pannetje mosselen in roquefort. We doen er nog maar een biertje bij en hebben zo een complete dag op de registers staan. De uitbater trakteert nog op een speciaal likeurtje van een plantje van boven de boomgrens en zo kunnen we terug naar het hotel om nog even na te mijmeren en uit te kijken naar het vervolg. Wat gaan we doen? Morgen meer!

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy