Hard bergafwaarts…

Door , 29 augustus 2023

De opstart bij het hotel begon wat nat. Niet van de koffie eerder, wel van een lichte bui die tijdens het ophalen van de motoren uit de stalling op het helmendak viel. Dat was niet helemaal het plan!?

Er lijkt in die hoek een klein frontje te zitten, met wat uitzoek-plannen denken we dat we er mooi achteraan kunnen rijden. Wat ook aardig lukt: alleen de wegen zijn nog nat, wij houden het droog op de D2 richting Ch√Ętillon-sur-Chalaronne, ook de D936 en D66 gaan prima! Bij Saint-Jean-de-Thurigneux wordt even halt gehouden om Egbert zijn zonnebloemproject vorm te geven. Maar het lijkt ook een kantelpunt te worden in de rit…

Niet veel verder begint de voorrem van Marco steeds meer sponzige vormen aan te nemen. En laat dat nu een erg essentieel onderdeel zijn van de fiets, zeker in de bergen..! Balen!

Er wordt een korte inspectie gedaan met uitkomst: stukke leiding. Lang leven de slimme plank kunnen we koers zetten naar een BMW moto-dealer in Lyon. Helaas helaas, niks op voorraad, spullen niet zonder zekerheid te bestellen. Balen! We bedenken een alternatief en krijgen na een nieuw bezoekje binnen een half litertje DOT4 mee. Toffe lui bij Euromotos!

Een bezoek aan een afdeling van Pirtek was het idee, zij doen wat in de hydraulica. Helaas kunnen ze niet helpen. Een Duitse verkoper die er toevallig was ondertussen verteld dik tweehonderd uit over zijn motorfiets(en).

We worden wel weer vriendelijk doorverwezen naar een andere tent. Helaas! En daarmee lijken de opties voor nu verkeken en gaan we op zoek naar een hotel. Waar we gevaarlijk vroeg aankomen!

Beter internet daar leert dat remmen in de categorie ‘freinage’ vallen. En er zit nog een mogelijkheid dichtbij. Na een paar keer helaas helaas worden we bij M Motors prima met handen voeten geholpen. En zo landen we bij Hydroquip. Geen non-non, maar een mogelijk goed vervolg! Morgen dan, dus terug naar het hotel en de dag waardig afsluiten met fingers crossed naar mogen. Mooi!

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy