We gaan er voor!

Door , 27 augustus 2023

Het was natuurlijk niet de vraag of we zouden gaan, wel waar we dan naartoe zouden gaan! In ieder geval naar Egbert die een bak verse koffie en fijne croissantjes in aanbod had. Geheel in lijn met het doel: Frankrijk lijkt de beste (weer-)kaarten te hebben voor deze uitstap met de oudje. De oude fietsen wel te verstaan, de rest is nog jong van geest. Niet van geheugen, we zijn natuurlijk, ook in dit uitgedund gezelschap, geen geheelonthouders!

Vanuit Werkendam wordt er koers gezet naar de A27, om deze af te jakkeren richting Belgie. We gaan de eerst paar kilometers fijn meters maken is het plan, om onder Brussel wel binnendoor te gaan rijden. Daar lijkt alleen één van de Tomtom het niet helemaal mee eens te zijn en last een Garmin momentje in bij de ring van Antwerpen.

We worden van de snelle baan afgestuurd en mogen van de stad en diverse opgravingen, wegomleggingen, bouwwerken en sirenes genieten. Een klein broodje-pauze-moment leert dat de route ineens naar binnendoor is getransformeerd. Ja, ho eens!? Met kleine correctie gaan we door richting Brussel op de E40, om via de N227 niet lang na afslag Waterloo af te slaan naar Eigenbrakel.

Daar staat een ‘klein’ monumentje voor Napoleon, die misschien wel meer onderdeel uit gaat maken van de toer. Mooi weer, frisse wind en een beste bult met standbeeld staat ons daar te wachten.

Vanaf het monument gaan we binnendoor door richting Sombreffe en steken langs Sambreville verder naar beneden via de N98 tot an Philippeville. De N5 en N939 laten ook zien dat er best mooi asfalt bestaat in België: en met een mooie maximumsnelheid uitgerust voor een ‘binnendoor’ weggetje. Als we niet lang daarna Frankrijk binnenrijden krijgen we ook de eerste stuurweggetjes voorgeschoteld. Via Rocroi, Signy-l’Abbaye, Riehel en Reims komen we zo uiteindelijk aan in Châlons-en-Champagne. Het hotel wat aansluit op dit gezelschap ligt op een druk plein, de motoren mogen in een privee-garage worden ondergebracht. Prima geregeld! Een paar biertjes verder met een liflafje stokbrood tussen de kiezen is het mooi geweest voor de dag. Al denken ze in de omgeving daar anders over: er is in de verte nog lang vuurwerk te horen. Morgen gaan we langzaam verder. Na het ontbijt wel te verstaan!

409 kilometers – Dag 1

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy