Naar huis af(z)waaien!

Door , 3 juni 2023

In Langres begint het rumoer al ruim voor wekkers. De melding dat het petit dejeuner al om half 7 gereed staat deed al een vermoeden. Het hotel huist van alles en nog wat: werkvolk en doorgangers. En motorrijders die hun plan hebben getrokken naar huis door te steken. Niet zonder ontbijt. Dat is simpel en doeltreffend, zij het ook neergeplemd zonder enig passie met het horecavak.
Na het ontbijt is het opzadelen en een ander ritueel van een laatste dag: het opmaken van de rekeningen! Links en rechts worden de bonnen gedeeld en ingeklopt in SettleUp. De eindstreep is duidelijk. En valt inflatiegewijs best mee? Tijd om nu op pad te gaan, als iedereen alles weer in de koffers danwel in de helm heeft.

Tot aan Nancy blijft het binnendoor steken. Maar dan hoop je niet vele tientallen kilometers achter een Gendarmerie te zitten. Bummer! Dat wordt netjes meesukkelen op de D74 van Langres naar NeufChâteau, waar een deel soms wel langs kan steken op een vierbaans-weg. Maar verder haalt de realiteit ons weer in en is het blauw wat we volgen.
Bij Colombey-les-Belles houden we even halt voor een pauze. De eerste 100 kilometer zit er dan al op, al volgen er nog een kleine 500 van hier. Het wordt een lange zit!

Bij Chaudeney-sur-Moselle gaan we de A31 op en gaat het tempo omhoog. Nancy en Metz brengt ons bij een tankstop in Luxemburg. Niet alleen de purry is er goedkoper, gezien het grote aantal blikken, sloffen of dezen blikken en sloffen rookwaar wat hier de deur uit gaat is enorm. Goede zaken, zo’n verslaving?

Na Luxemburg koersen we verder naar Leglise, Waver naar Brussel. Een eerste drukte van belang en doorsteek richting Antwerpen brengt een tweede drukte. De grens van Nederland dient zich spoedig aan. Om niet veel later klemvast op de afslag A58 te staan… Welcome back? We verkiezen de eerstevolgende afslag te nemen en via Chaam, Gilze, Tilburg en Waalwijk het pontje Drongelen te nemen. Daar steken we elkaar de hand toe en zal aan de overzijde ieder zijn weg naar huis vervolgen. Een kleine 590 kilometers in de benen, met een laatste setje tot aan thuis!
Dat al ter afsluiting van een geslaagde vakantie die andere vooruitzichten kende, en nieuwe inzichten in weer en route. Het was mooi zo!

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy