Op-bergen!

Door , 2 juni 2023

Een zonovergoten Chamonix wacht buiten achter de bergen! En dat is een mooi vooruitzicht. Of de verdere vooruitzichten net zo goed zijn bezien we wle na het ontbijt, die ouderwets stokbrood in het assortiment heeft. Alsook een homp brood die idem dito met een groots mes te lijf gegaan mag worden. De koffie is van minder mate, maar dat kan misschien de Amerikaanse bezoeker meer bekoren, zij zijn in grote aantallen aanwezig. Na het ontbijt kan opgemaakt worden dat het zuiden van Frankrijk in de middag niet de beste weersomstandigheden meer biedt. Tijd dus om opnieuw naar boven te trekken!

Het is eerst één van de BMW’s die de nodige aandacht krijgt. Eerst van een groepje Japanse toeristen die het voorbeeld volgen van de fotograferende eigenaar. Of zij zelf ook op de foto mogen naast de fiets? Tuurlijk! Ook een schoonmaker heeft zijn positieve praatjes klaar en vervolgt zijn werk richting de rest van de groep.

Vanuit Chamonix worden we eerst we eerst weer op een doodlopend spoor gezet. Hebben we dat niet eerder gezien? Dan vervolgen we de route over dezelfde Cols die we gisteren hebben genomen: De Montets en Forclaz zijn een fijne starter voor dag. In Martigny wordt de route vervolgt richting Bex om bij Villeneuve het meer van Geneve aan te tikken. En de drukte… Montreux: druk. Laussanne: druk. Alles ertussen: druk. Na Lausanne draaien we de 9 op richting La Sarraz en Vallorbe. In Frankrijk weer aangekomen loopt deze over in de N57, die ons langs Pontarlier en Besançon brengt. De D67 loopt langs Marnay, Gray, Champlitte tot Longeau-Percey.

De D974 richting Langres maakt het laatste stuk, om daar op zoek te gaan naar een hotel. En dat lukt, zij het wederom via de boek-perikelen van Booking.com. Gedoe met bedden verder liggen we op zeker, en eten ook daar.
Een biertje is wel verdient, al is na het eerste rondje het vat leeg… Nu al? Een Grimbergen Blond uit de fles volgt, ook koud, nat en welkom!
Een dikke 340 kilometer is deel, geen drupje regen gezien. Wel veel warm… Heel warm!

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy