Drooghouden bij Nostalgie

Door , 1 juni 2023

De vier sterren van Vercelli werden op gebied van de koffie niet waargemaakt. En raar slap en koud aftreksel wat opwachting makt in een waterkoker bij het ontbijt laat veel te wensen over. Een “echt” stukje brood, anders dan dat wat in toast omgezet dient te worden, was ook ver te zoeken. Al maakten de reuzekeuze van de resterende broodjes croissant en aanverwant het ontbijt meer dan goed.

Een buitje tegen het stof is vertrokken, en de motoren staan er al weer deel droog bij. Het is tijd om in te pakken en de motoren van bepakking te voorzien, om daarna in de lobby een plan te trekken: waar gaan we heen? En vooral: lukt dat om grotendeel droog te blijven? Opties worden aangevoerd, Weerplaza vult ze aan van verwachting. En zo wordt het plan om vanuit Vercelli naar boven te steken, om rondom Masera naar links te cruisen richting Martigny. Dat zou de meeste kans op een droge doorgang bieden! Bij Martigny kan gekeken worden of we doorsteken naar Meer van Geneve. Of toch naar Nostalgie van Frankrijk?

Op de motor is het aangenaam fris, de broei is er aardig uit: dt is ook wel eens aangenaam! We trekken richting Novara en rijden richting Lago Maggiore. Het miezert een beetje, maar geen reden om een extra pak aan te trekken. Met een tanktussenstop en een enthousiaste Italiaan die over zijn drie motoren verhaald (Allen BMW’s) rijden we langs het meer verder naar boven. Dit meer heeft ook prachtig uitzicht op laaghangende bewolking over het meer, en rijdt ook fijner door dan het Gardameer. Na Stresa steken we de E62 op naar Masera. Het druppelt ondertussen verder, nog steeds geen reden voor een regenpak.

We rijden langs Varzo en steken de Zwitserse grens over bij Zwischbergen. Daar houden we een korte pauze en kijken waarom we een weg niet kunnen vinden. Het lijkt tol te zijn, en gezien de rechte streep die Tomtom voorsteld ook een tunnel? We draaien terug Italiƫ in en komen in Iselle er achter dat het een autotrein is. Tsja: dat is zowel tol en tunnel. En niet geschikt voor motoren! We draaien weer om en gaan de grens weer over, verder via Simplon en Rothwald richting Ried-Brig. Het weer wordt beter en de wegen prima, naast het oponthoud bij de diverse werkzaamheden in tunnels.

Voor Sion houden we nog even halt en stellen vast: het is mooi weer weer! En wat als we het plan aanpassen? Hotel wordt gezocht en geboekt, Tomtom van nieuwe bestemming voorzien, en de motoren weer op pad gestuurd langs Sion en Nendaz, langs Martigny de Forclaz op! En die wordt gevolgd door nog een fijne bergpas die ons uiteindelijk zet in Chamonix. Inchecken in het hotel kent nog een klein verkeersdrempeltje, maar we liggen! En hoe: mooie stek, lekker fris, in de zon.
Tijd voor een biertje op het terras en een hapje in de stad. Met een 320 kilometers achter ons kunnen we bogen op een prachtige dag!

Reacties gesloten

Panorama Theme by Themocracy