Toer 2009

Door , 11 juni 2009

>Dag 8 – Oostende -> thuis!

Door , 10 juni 2009

>

Tsja… En dan ben je alweer een week verder van je vakantie verwijderd, of misschien 51 weken van de volgende! Maar daarmee laten we de laatste dag van de motorvakantie niet in de vergetelheid geraken: want ook dat was nog steeds dikke pret. Al was het alleen al bij de start van de dag, waarbij de eerste scheurtjes aan de firmamenten van het Britse weer ontstonden: bewolking!
De dag zelf hoefden we niet te haasten: we zaten al in Ramsgate, en het veer zou ons om half 2 lokale tijd weer richting Belgisch vlak transporteren. We moesten ons rond 12 uur melden om onze vouchers om te zetten in tickets, dus plenty of time om… tsja… de motoren in ieder geval voor de laatste keer af te hangen met het voornamelijk vuile goed (goed dichtgetaped) en laatste left-overs van de voorgaande dagen.
En dan tref je het zo maar de laatste ochtend dat monsieur de hotel-bediende (Een Fransoos die al 5 jaar daar werkzaam om de Engelse taal machtig te worden) een wonderschoon ontbijt heeft klaarstaan. Na de bestelling van een 'cooked breakfast' (scrambbled or baked) is er daarnaast ook de mogelijkheid om verse jus, fris rode aardbeien, zalm, fruit, toast, yoghurtje, cereals etc. etc. etc tot je te nemen. Wat een feest, dat zet nog eens een bodem voor de rest van de dag: want dat zou er nog eentje worden!
Na de rekening, en de laatste Britse knopen, kralen en spiegeltjes voor zijn diensten vereffend te hebben, is het tijd om de motoren voor de laatste keer van de goedkope brandstof te voorzien, en de tijd te doden.
Na een rondje te hebben gereden komen we uit bij een oer-engelse implementatie van een windmolen: en dat brengt de technici van ons heren weer naar boven! Na een kort praatje met meneer de onderhoudskwaster mogen we op eigen kracht een rondje in de molen maken, mits we niet zeuren als we kop stoten of van de trap lazeren. Dat weerhoudt ons niet! Leuk om te zien hoe innovatief dit bouwwerk in elkaar steekt. En daar hebben we heel wat digitaal fotomateriaal aan overgehouden: goed voor ons geheugen.
Terug aan de kade van Ramsgate gaat een volgende bakje koffie er nog in: dat zal de laatste zijn aan deze zijde… Tijd om richting het veer te geraken. Inchecken gaat als een speer, en zo kunnen we wachten tot we echt aan boord mogen. Niet lang daarna wordt dat signaal gegeven, en worden de scheuren nog groter: de eerste druppels vallen!
Aan boord worden de fietsen weer stevig verankerd, en belanden we op een aantal heerlijk confortabele lederen banken, die dit maal het zitvlees verwennen in plaats van pijnigen! Niet lang daarna zet het schip koers naar Oostende en wordt deze vakantie links en rechts nogmaals een aan de binnenkant van de ogen beleefd…
Na zo'n 5 uur geklotst en een volgend maal achter de kiezen te hebben, mogen we bijna als eerst weer van boord… Gelukkig! Even de chip omdraaien voor de helm opgaat: rechts rijden! Rechts rijden! RUN!
Met een beetje gas op de plank (http://www.trackr.nl/user/mvs/5rgt668g/) staan we om stipt 21.00 weer thuis! Pfew! Rotzooi aan de kant, schoenen uit…. Biertje? Jaa!
 
2010 – Het vervolg!

>Dag 7 – Ramsgate

Door , 3 juni 2009

>

Wat een dag… we zijn wederom met perfect weer vertrokken vanuit Great Yarmouth, al waren er wat vuiltjes in de lucht begin van de ochtend. Die hebben het niet lang volgehouden: de rest van de dag was prachtig weer. Helaas was het nodig om wat kilometers te maken, om op woesdag niet voor verrassingen te komen staan.
Grotendeels zijn we over de snelweg gejakkert, vanuit Great Yarmouth over Norwich, Ipswich, Colchester waarna we langs Londen over de brug bij Dartford de Thames over gestoken zijn. Dat was eigenlijk ook wel het meest spectaculaire van de dag: het uitzicht over een miljoenenstad. Het doel van de dag was Sheerness, die na Dartford, Rochester en Sittingbourne bereikt werd. Alleen zonder een hotel in en nabij Sheerness, waarna het doel subiet werd aangepast tot Ramsgate: waarom niet?
En zo waren we dicht op het einddoel van de reis: het veer terug. Een poging om op dag 8 eerder te vetrekken was helaas niet mogelijk: dag 8 zal dus lekker rustig gaan verlopen.
En zijn er al plannen voor volgend jaar? Jawel! Maar dat kan altijd nog wijzigen, flexibel als we zijn 😉

>Dag 6 – Great Yarmouth

Door , 2 juni 2009

>

Weer een dag met weer wat je normaal niet vind in Engeland:zon en nog meer zon! De wind was wat steviger vandaag. Helaas was de route een beetje saai: er waren niet echt heel spectaculaire dingen te zien. Op de weg vanuit Ollerton hebben we Newark (on trent), Boston, king's Lynn, Well-next-the-sea, Cromer tot uiteindelijk Great Yarmouth.
De bedoeling was om verder af te zakken, maar ook deze route was lastig met verkeer. Helaas sneuvelde onderweg ook de video-camera, en koste het zoeken naar het geheugenkaartje wat extra tijd. De kaart is zoek, dus geen geen 'live' beelden…
Heel veel mooie dingen waren er vandaag niet, wel opmerkelijke. Zo was het de dag van kerken, windmolens en kinderwagens. En een beetje van de rieten daken.
Elk dorp of stadje heeft wel zijn eigen kerkje, wat meestal toch een imposant bouwwerk is uit natuursteen.
Langs de kust vindt je ook regelmatig oude windmolens die erg veel trekjes hebben van de nederlandse versies.
En als eigenaar van een rieten kap is het altijd leuk om eens te kijken hoe (en of) ze die over de grenzen maken. Veel zie je ze niet, maar ineens rij je een aantal plaatsjes voorbij aan de kust waar ze wel vaak voorkomen. Veel met een mooie afwerking bij de nok, en de meeste voorzien van een net.

Great Yarmouth lijkt een beetje zijn beste tijd te hebben gehad: veel leegstand, winkels verlaten en wat warrig volk op straat. Maar wel een goed vis-restaurant volgens de hotel eigenaar (die morfine en heroine op een hoop gooit). Helaas treffen we een dicht restaurant, maar wel de eigenaar die zelf net vakantie terugkwam. Uiteindelijk toch in een trendy tent een goed stuk zeebaars gevangen: missie geslaagd!

We gaan dus op naar dag 7!

>Dag 5 – Ollerton

Door , 1 juni 2009

>

Ook deze dag begon weer zonovergoten, en dat heeft zich de hele dag zo gehouden. Hoezo bied Engeland geen mooi weer?
Op aangeven van de eigenaar van het Guest house zijn we een rondje Holy Island gereden. Met wat vreemde doorgangen en niet bestaande tol zijn we daarna als plan richting Boston gereden. Daarbij hebben we Bangor, Mold, Manchester (bijna), Sheffield, Worksop vian een omwef in Milton bij Ollerton uitgekomen. Boston was nog een uur verder rijden, dat was te veel voor de dag. Met ruim 300 kilometer op de teller en een vervelende vertraging in de brandende zon was het de mazzel dat we voor het hotel in Ollerton stonden. Alhoewel mazzel: op zondag is de keuken dicht en de 1e eetgelegenheid op 20 minuten loopafstand. Gelukkig kan een lokale dame helpen met het bellen naar de bezorgpizza, al hopen we ook dat onze inmenging niet te veel schade aan haar normale dagelijkse zaken brengt. PizzaIlevering 1 was fout, de 2e was ruimschoots goed de bestelde pittige pizza's konden verorberd worden!
Naast de mooie vergezichten in de ochtend was er weinig verder bezienswaardig onderweg. Ook de lunch was minimaal, helaas.
De avond daarentegen is onvergetelijk! De 'lokalen' vonden het al amusant dat de het 'stersktel lagersoort dronken (gewoon 5%), maar na inmenging in het lokale Skittles-spel was het ijs gebroken. Skitlles wordt op met een bord met 9 kegeltjes gespeeld, die met een houten bal aan rouwtje moeten worden omgekegeld. Simpel, maar erg leuk! We hebben ook nooit eerder meegemaakt dat bijna een hele kroeg afscheid komt nemen, en ons de handen schud…
Ach, als we het al onthouden is dit toch een onvergetelijke dag. Nu eerst slaap, en wellicht? Een stevig ontbijt!

>Dag 45 – Conwy

Door , 30 mei 2009

>

En weer begon de dag met een zonovergoten hemel: wat worden we toch weer verwend. Alhoewel: het eerste bakje koffie leek toch veel op thee, maar het ‘cooked breakfast’ was toch weer een goede basis voor de rest van de dag. Al was juffrouw meisje bediening wat lastig te volgen. Er wordt in deze contreien Welsh gesproken, en dat zorgt er voor dat je je als buitenlander nog verder buitenlander voelt. De eigenaar van het Rasthaus in Conwy heeft een en ander geprobeerd uit te leggen, maar als een ‘f’ als ‘v’ moet worden uitgesproken, een ‘ll’ als ‘gl’ en er nog wat onlogische opsommingen kwamen hebben we ons er maar bij neergelegd dat dit niet voor ons is weggelegd.
Maar dat terzijde, want ons hoofddoel is om lekker te rijden. Dat is vandaag weer uitstekend gelukt, we hebben heerlijk asfalt gehad, maar ook mindere stukken. Smalle wegen, uitmuntende vergezichten.
De route voerde ons vanuit Swansea naar Llandeilo (Glandeilo?), Lampeter (lekkere omelet), Llanfair-ym-Muallt, de rest van de A470 met ontuitspreekbare en verkeerd interpreteerbare namen tot aan Conwy.
Daarbij was de omgeving weer erg indrukwekkend, met mooie wegen en waanzinnige natuur. Ook het binnenrijden van Conwy was spectaculair: een enorm bastion/kasteel maakt deel uit van de oude stad.
Na enig zoekwerk was een Gasthaus gevonden met schappelijke prijzen en dito advies. Al was de ‘award winning’ fish & chips een aanfluiting! We rijden ons een slag in de ronte om aan een echte kustplaats vis te kunnen eten, alles wat de keuken biedt is fish & cips… Voor een hoofdprijs… Zonde.
Ook hier laat het volk de wansmaak zien: je hebt dik, en dik… Tatoo’s, kleding, hoge hakken, heel veel bier, herrie en gelach…. Het zal er wel bij horen, maar het is een aanfluiting voor goede smaak.
Morgen zien we het weer, nieuwe kansen in het verschiet!

>Dag 3 – Swansea

Door , 30 mei 2009

>

Na weer een schitterende start in Chicester zijn we richting de binnenlanden gekruist, en hebben Petersfield, Basingstoke, Newbury, Cirencester, Monmouth en Mertyr Tydfil voorbij zien trekken. Het idee om in Newport on sea te stoppen werd met het lengen van de dag overboord gezet. Het zou heel laat worden voor we daar aan zouden komen, zelfs met het stuk snelweg wat we gereden hebben op het laatst.
Dat wat we de eerste uren gezien hebben maakte het dan wel weer goed: het is een mooi landschap als je over de 'lanes' koerst!
Ook mooi de diversiteit van wel exclusieve auto's: op de route zijn we getrakteerd met 3 Ferrari's, een Lamborghini, 2 Audi R8 diverse Porches (en iets zegt me dat een Cayman S iets speciaal is…) en Aston Martins. En dat had eigenlijk niet veel te maken met het Goodwood terrein, de auto's tref je overal. Wat ook opvalt zijn de vele Audi TT's, met of zonder dak. Of het zijn maar een paar mensen die zich stierlijk vervelen en heel veel rondjes rijden…
Het landschap veranderde langzaam van een Luxemburg naar een Schotland gevoel: heuvelachtig met mooie glooiende wegen er overheen geplakt.
Het laatste stuk over de snelweg was even nodig om op een schappelijke tijd aan de kust uit te komen, en Swansea leek de uitgelezen stek voor een goed vis. Leek… Het is een grote stad, en wat je hier allemaal weer tegenkomt is goed voor de gulle lach. Wat een (opgedirkt) volk!
Qua eetschuren was het behelpen, allerlei fastfood gelijkende of trendy toko's zonder vis. De uiteindelijke stek had ze wel, maar eerlijk gezegd had je de 370 kilometer er niet voor hoeven rijden. Een lekkerbekje was ook goed geweest!
Nu gaat de prio uit naar koffie, ontbijt, koffie en… dag 4!

>U wilt hier links, mag dat?

Door , 29 mei 2009

>Zo,

De eerste dagen zitten er op,en helaas: dag 3 is mislukt qua opname. Voor de liefhebbers is dit de te volgen route:

Dag 1, vertrek:
http://www.trackr.nl/user/mvs/8r3yrmd3/Vakantie-2009
Dag 1, vervolg:
http://www.trackr.nl/user/mvs/taegtzb6/Vakantie-2009
Dag 2:
http://www.trackr.nl/user/mvs/eb8cftna/Vakantie-2009

Later meer!

>Dag 2 – Chichester

Door , 28 mei 2009

>

De dag begon vroeg, te vroeg eigenlijk, maar wel met mooi weer. De dag zag er veelbelovend uit, net zoals het ontbijt. Ok, kokkie moest even opgesnort worden, maar na een vertraagde start werden we op een lekkere bak koffie en een echt English breakfast getrakteerd. Dat maakte de start van de dag stevig en goed.
Na alles opgezadeld te hebben en te hebben getankt nabij Deal kon dag 2 echt van start.
We hebben op dag 2 vanuit Deal koers gezet richting Dover, waar de stijle witte wanden in een spectaculaire kromming naar voren kwamen: gaaf!
Na een foutje die ons de A20 opslingerde zijn we langs Ashford, Tenterden en Hastings (Captain Darling?) gekomen, waarbij we in de laatste de 1e pauze hebben ingelast. Hilariteit om de hond die klaagde over het feit dat de baasjes de hut eerder opengooiden dan hondlief uit te laten. De video komt nog 😉
Hoewel de bank heel lekker zat zijn we verder via Brighton, Worthing, Bognor Regis in Chichester beland. Nooit geweten dat hier de/een fabriek van Rolls Roice staatH nu weten we het. Of we het onthouden? We zien wel…
In het hotel lekker gegeten, en langzaam afgezakt richting kamer: iets eer rust dan de vorige nacht is zeer welkom. De lichten worden dus spoedig gedimt… Morgen meer, jawel!

>Dag 1 – Deal

Door , 27 mei 2009

>Niet een echte motordag vandaag, een beetje door Belgie kruisen richting de pont van Oostende en van de pont (gammel) naar Deal. OK, je rijdt een tank leeg, en je staat heel wat kilometers van huis, maar de meeste daarvan staan op conto van de kapitein.
Die zich ook meer met roeren bemoeide dan alleen het schip: door het heen en weer schudden hoefde de koffie ook niet geroerd worden.
Onder de vaart (die langer duurde dan gehoopt) 2 fijne films gezien, maar om nou te zeggen dat je daar van opknapt: neen… Dus enigzins gammel en doorgeklutst door de wind op weg en water konden we weer van het schip rollen, rond 19.00 uur NL tijd.
Met enig speurwerk staan we in een hotel wat aan 'vroeger' herinnerd. Dat gaat aan mij voorbij:dat was ver voor mijn tijd…
Na wat biertjes, flauwekul en etenswaren (zonder chefkok) is het einde dag…
Morgen wel een motordag? Wie weet

>Waterstanden en voorruitzichten?

Door , 26 mei 2009

>

Ik hoop niet dat vandaag (vanacht) de generale was van het weer wat we voorgeschoteld gaan krijgen.. Ik heb m'n pak nog niet goed in het vet staan, waarschijnlijk valt er ook niet tegen in te vetten?! Man, man, man: wat een ellende, regen, wind, water! Ik zie 't veer nou al klotsen en deinen. Klinkt waarschijnlijk net als het aloude "van voor, naar achter, naar etc…". Of om het meer actueel te maken "Biertje er in, biertje er uit; ja, zo gaat'ie goed"… En dan heb ik het alleen nog maar over de overtocht!
De duimen dus gekruist en de vingers over elkaar dat het weer weer beter is als morgen de luiken open gaan, en de dag weer aanvangt. Als ik het kaartje mag geloven van http://news.bbc.co.uk/weather/#n4:V hebben we morgen mazzel. En de rest van de week? Ik ga er voor! Ehm: het mooie weer wel te verstaan, niet de regen! Al zou het weglaten van een fles zonnebrand weer plek opleveren voor wat anders…. Mmmmm?! Elk voordeel hep zun nadeel, niet?
Nu eerst einde dag, dan zien we weer verder: morgen de fiets opzadelen! Een ding is zeker, het is vakantie!
 
Iemand de waterstanden gezien voor Engeland?

>Aftellend naar de vakantie van 2009!

Door , 25 mei 2009

>

We waren er redelijk snel uit toen we eind vorig jaar de koppen weer bij elkaar staken: laten we de plas oversteken, een rondje Engeland, is dat wat? Zuid Engeland wel te verstaan, want Schotland en een klein deel aan de bovenzijde van het Groot-Brittannië van 2006 hebben we al gezien. Onthouden ook, maar niet alles… Maar we zijn dan ook geen geheelonthouders. En als je alle informatie tot je blijft nemen pas je uiteindelijk niet meer in je helm: zelfs al is hij van Duitse makelij!
Woensdag is het dan zo ver: dan staat de oversteek gepland. Al hebben we pas sinds gisteravond door waar vandaan we zullen vertrekken, hoe laat we op de pont moeten staan en waar we uiteindelijk aan de linksrijders worden overgeleverd. Al met al ruim op tijd: de rest van de rondrit wordt toch improvisatie en ongepland!
Het plan is om vanuit Nieuwendijk richting Oostende te rijden, om een paar uur later bij Ramsgate op de kust te slaan en koers te zetten naar Deal. Let wel: dat is het _plan_. Flexibel als we zijn kan zelfs het beste plan worden bijgeschaafd tot een ‘we zien wel waar we uitkomen’. Je weet nooit hoe klotsend je van het veer komt, of hoe lang het zitvlees je nog wil dragen.
Maar dat is op de zaken vooruit lopen, en daar hebben motorrijders een hekel aan… Lopen!
Eerst maar eens de motor en bepakking op orde brengen, is dat wat? Yep: een klusje voor morgen, misschien 😉

Panorama Theme by Themocracy